Bilder från vinets underbara värld

I September 2014 gjorde vi vår 7:e vinresa till Bordeaux. Den ständiga frågan är om tradition och viss konservatism står sig mot alla nya vinländer och vintyper. Jovisst, det behövdes bara några besök på storheter som Chateau Montrose, Chateau Pichon Baron, Chateau Graud-Larose m.fl. för att befästa Bordeauxs storhet.

V.g. klicka på den blå knappen längst ner för att se fler bilder!

Frågan är om inte detta är världens vackraste "Chai". Om inte så gör Chateau Montrose otroliga viner. Man kan inte få mer än 100 poäng! 

Chateau Chasse-Spleen är fantasin och färgerna en del av besöket. Vi provade 5 årgångar tillbaks till 1999:an.

Just denna underbara dag 22 september började man skörda druvorna på Chateau Lafite-Rotschild. Kameran gick på fullvarv!

Ett av våra vinlivs största och bästa vinupplevelse. Provning av flera årgångar av underbara Chateau Lagrange tillsammans med Matthieu Bordes, VD och vinmakare.

Ibland är provningar bara bra men ibland som här inne på Chateau Graud-Larose helt fantastiska. 4 årgångar av detta sägensomspunna St Julien-slott!.

Inte varje dag man håller en flaska Chateau Angelus i handen och definitivt inte varje dag man provar detta världsklassvin tillsammans med Laurent Benoit

 1