Bordeaux 2014

Under en vecka i September gjorde jag mitt 7:e besök i vinets högborg. Denna gång hittade vi mycket bra boende i Medoc något som inte alltid är lätt. Chateau Pomys i St Estephe rekommenderas varmt!

Aktuella provningar

2014-11-14
  • Toskana runt
  • Bordeaux 2014
  • Det gröna Spanien
  • Sydafrika "Big 5 and 5 Big"
  • Österrike en okänd pärla

Höstens 5 favoriter

2014-11-01

Under fliken Jans vinval hittar du viner i olika prisklasser som gjorda för höstens delikatesser

Vinprovningar på temat Portugal 

2014-11-01

Jag anordnar sedan flera år kvalificerade vinprovningar och kåserier kring Douro och dess viner:

  • Douro - från sött till rött
  • Fottrampa - en skön konst
  • Portvin - underskattad ängladryck

Jag rekommenderar Din StudioVinkännare men mest vinälskare!

För 30 år förändrades mitt vinliv radikalt. Jag träffade och blev vän med en av vinvärldens stora profiler Bruno Prats på Cos d´Estournel i Bordeaux. Efter att ha besökt familjen Prats 1978 fanns det ingen återvändo. Vid mina resor till Frankrike och andra vinländer släpade jag bokstavligen hem "fint" vin i handbagaget och därmed var jag oåterkalleligen fånge i vinets underbara värld.

Under 11 år verkade jag som sektionschef i Gislavedssektionen av Munkänkarna. Jag var med och byggde upp en sektion som idag har över 200 medlemmar och är en av Sveriges största.

En av hemligheterna bakom framgången var de resor jag anordnade i egen regi till bl.a. Bordeaux, Kalifornien och Sydafrika.

Jag har besökt största delen av vinvärlden där Frankrike, Italien, USA och Sydafrika tillhör favoritländerna. På senare tid har jag även upptäckt Iberiska halvöns vinskatter.

Under två år arbetade jag inom vinbranschen som VD för en av Sveriges ledande restaurangleverantörer. Namn som Ornellaia, Domaine Paul Blanck, Stags Leap Wine Cellars, Joseph Phelps m.fl. väcker säkert vällust hos de flesta vinälskare.

Nu ägnar jag min tid åt att utbilda hotell- och restaurangfolk och hålla vinprovningar. Men det är inte bara vinkunskap jag förmedlar utan även vin och mat i kombination. Jag hoppas inte bara betraktas som en vinexpert utan det jag vill förmedla är:

Kunskap, glädje och kärlek till vinet!

_________________________________________________________________________________

Vinkunskap Jan Magnusson, Solhemsgatan 32, 332 34 Gislaved; Tel +46(0)371-13340;

 Mobil 070-5865948; E-mail:janmagnusson99@telia.com; Hemsida: www.vinkunskap.se